Onlinekurs
-> träning med balansboll - grundkurs <-

Den här kursen är både för dig som själv är nybörjare, har en hund som är nybörjare, eller för dig som tränat ett tag, men är peppad på att gå tillbaka till grunden och behöver checka av att du är på rätt väg i din träning.

Stämmer något av det in på dig eller din hund? Då är den här onlinekursen perfekt för er!

Balans/stabilitetsträning

Stabiliserar leder - enkel & rolig träning - ger ökad balans, styrka & koordination

På ett säkert och skonsamt sätt tränas hundens balans och kroppsmedvetenhet, samtidigt som den får mental aktivitet. Träningen sker på balansbollar, balansplatta- och/eller matta. Hunden kan i princip utföra samma saker på balansredskapet som på marken, efter successiv träning. Balansträning tvingar hunden att hela tiden parera sina rörelser mot det instabila underlaget, vilket aktiverar musklerna på ett mer funktionellt sätt än på fast underlag. Balansträning är välgörande för alla hundar, såväl sällskapshunden som den högpresterande hunden.

Inledningsvis sker all träning med instruktör. Vi går tillsammans igenom hur redskapen fungerar, introducerar Din hund till boll/platta/matta, och ser till att den arbetar tryggt och avslappnat. Du får även förslag på hur Du kan lägga upp träningen för just Din hund. Du kan köpa balansredskap av oss, och sedan fortsätta träna på egen hand hemma.

Under rehabiliteringsperiod, sker balans- och stabilitetsträning med instruktör. Det går bra att hyra redskap av oss under denna period, för att underlätta hemmaträningen. Alla redskap finns även till försäljning.

Fördelar med balans/stabilitetsträning:

- ökar kroppskontrollen och balansen
- stabiliserar svaga områden i hundens kropp
- ger mental aktivering
- tränar kroppen på ett skonsamt sätt
- förbättrar rörligheten, förebygger stelhet
- bygger effektivt upp styrka, balans och rörlighet efter skada/sjukdom

När rekommenderas balans/stabilitetsträning?

- till hunden som behöver stabiliserande träning, t.ex. vid led- eller ryggproblem
- som ett effektivt komplement till den dagliga motionen, för att förebygga skador samtidigt som hunden får en rolig aktivering
- som rehab efter skada/sjukdom
- till agilityhunden som behöver förbättra sin hoppteknik, styrka och balans
- till den arbetande hunden som behöver stärka stabiliteten, styrka, balans och koordination
Vill du komma i kontakt med oss?