-> Simträning i bassäng <-

Vi erbjuder simträning i bassäng i såväl rehab- som friskvårdssyfte. Med eller utan instruktör.

-> Simträning i bassäng <-


Vi erbjuder simträning i bassäng för alla hundar, med eller utan remiss från veterinär. Hos oss får du professionell hjälp med att simträna din hund oavsett om din hund är i behov av rehabiliteringssim, eller om du vill simma i friskvårdssyfte. Vi har över tio års erfarenhet av simträning för hund, och tar emot rehabpatienter från hela regionen. Hos oss kan du också ta ett s.k. simkörkort om du vill lära dig att simma din hund på egen hand och bli en frisimmare. Simmet är öppet för frisimmare kl 06-22 alla dagar i veckan året runt. Boka din tid för frisim HÄR.

-> Fakta om bassängen <-
Vår bassäng är helt i rostfritt stål, mäter 3x6m och är 1,4m djup. Materialet är högkvalitativt, hygieniskt och mycket hållbart. Måtten på bassängen möjliggör att alla hundar, även de största, kan tillgodogöra sig simträningen på ett optimalt sätt. På två sidor av bassängen finns undervattensfönster som gör att du enkelt kan studera din hunds rörelser under ytan. På ena kortsidan finns en jetstream som kan användas för extra motstånd/utmaning. Bassängen är byggd så att du kan röra dig fritt runt den, och på så vis följa med din hund i bassängen oavsett vart den befinner sig.

Hunden går ner i bassängen via en ramp och en fast trappa som via några steg gör att hunden lätt kan börja simma. Trappan är konstruerad för att även kunna användas till vila under simpasset. Självklart är allt material halkfritt och mycket stabilt, för att ge hunden en trygg upplevelse.

Vattnet i bassängen är ca 23-24 grader varmt, och är lätt klorerat. Vi mäter värden flera ggr dagligen för att hålla vattenklimatet så bra som möjligt.
Välkommen till oss!


Rehabiliteringssim

Med eller utan remiss från veterinär. Rehabsim täcks oftast av din hundförsäkring.

Simkörkort

För dig som vill lära dig att simträna din hund på egen hand.

Prova-på-sim

För dig som vill prova på hur det är att simträna hund i bassäng.

Frisim

För dig som tagit simkörkort eller varit rehabkund.

Utveckla din simträning

För dig som varit frisimmare ett tag och vill komma vidare i din simträning.

Boka frisimstider

Du som har simkörkort kan enkelt boka och betala dina simtider via vår bokningssida.